U10: Medvode: Šmarješke Toplice 2:0 – v lepem vremenu na zelo dobrem igrišču smo se pomerili z ekipo, s katero smo v jesenskem delu prvenstva remizirali. Skozi večino tekme smo povsem prevladovali, imeli večjo posest žoge ter tudi več priložnosti, ter na koncu zasluženo zmagali. Tokrat je sicer v primerjavi z ostalimi tekmami manjkalo več komunikacije, posledica tega je bilo tudi manj kombinatornosti ter prelahko dopuščanje priložnosti nasprotniku, ko je večina igre na nasprotnikovi polovici.

U12: Loka Medvode : Triglav Domplan beli 5 : 1 – tekma je bila v prvih minutah mogoče še malenkost izenačena, vendar smo kaj hitro zagospodarili na igrišču in pokazali svojo kvaliteto, ki je nesporna. Nasprotnik je krenil s tremi igralci na našo zadnjo linijo, ki je delovala zelo suvereno. Jasno je bilo, da nam je tak način igre pisan na kožo, saj smo z eno podajo v globino na naše veziste ali napadalca, od igre odrezali vse njihove “kamikaze”. V polnosti smo kontrolirali igro in nasprotniku nismo dopuščali resneje ogrožati vrat. Če je bil nasprotnik v prvem polčasu še nekako pri močeh, smo ga v drugem s kombinatorno in hitro igro popolnoma deklasirali. Igralci Triglava ritmu in tempu niso mogli več slediti. Naša zadnja linija, vezisti in napadalci so odigrali zelo zrelo. Trdo delo se obrestuje. Rezultat 5:1 v našo korist bi bil lahko še višji, pa vendar nam je rezultat merilo samo v tem, da nam pokaže, če smo na pravi poti ali ne. In ta ekipa vsekakor je. Čestitke fantom za prikazano.

U13: Medvode Loka : Bravo 1 :  4 – še en neugoden nasprotnik. Skozi prvi polčas smo imeli veliko problemov z gradnjo igre in posledično nismo bili nevarni za nasprotna vrata. Sami smo naredili nekaj individualnih napak v obrambi in to je nasprotnik spretno kaznoval. V drugem polčasu smo si uspeli priigrati nekaj priložnosti za znizanje izida, a za kaj več smo bili premalo zbrani pri zaključkih. 

U14: Preddvor Visoko : Škofja Loka Medvode 1 : 3 – nasprotnik nas je na začetku močno pritisnil na njihovem ozkem igrišču. Več igre je preteklo, lažje smo se osvobajali pritiska in do polčasa zadeli dvakrat. V drugem polčasu smo takoj na začetku imeli priložnost zaključiti tekmo, žal pa smo zgrešili nekaj odličnih priložnosti. Ko je nasprotnik zadel, so se odprli in šli na vse ali nič, vendar so fantje zdržali pritisk nasprotnika in iz enega od protinapadov zadeli za končno zmago in tako tekmo mirno pripeljali do konca.

U15 – Poročilo zadnjih treh tekem – naša ekipa je v zadnjih treh tednih odigrala tri pomembne tekme v boju za prvo mesto. Na žalost so po pripravljalnem obdobju in dokaj uspešnem začetku sezone, že tako skromno zasedbo doletele poškodbe štirih igralcev in še dodatni izostanki nekaterih ključnih igralcev iz različnih razlogov (počitnice, kartoni, priprave na birmo itd.), nas je pripeljalo do te meje, da smo komaj sestavljali 11 igralcev za tekmo, na zadnji pa je naša ekipa na Jesenicah igrala celo z desetimi. Vse to prav tako vpliva na treninge, ki so bistveno spremenjeni in prilagojeni številu igralcev. 

Rezultati zadnjih treh tekmah.

Nk Zarica – Nk Šk. Loka Medvode 0:0

Nk Šk. Loka Medvode – Nk Lesce 0:3

Nk Jesenice – Nk Šk. Loka Medvode 1:1

 

Kljub temu je ekipa odigrala na vseh tekmah dokaj dobro, bi lahko z nekaj več sreče in znanja pri zaključkih v konici napada, iztržili rezultatsko bistveno več!

 

ŽENSKA NOGOMETNA LIGA PRO-TOM: Medvode: ŽNK Trbovlje: 0:6 – tokratni nasprotnik je bil za naša dekleta vsekakor najboljši do sedaj. Opazna je bila razlika med nasprotnicami, tako v starosti, predvsem pa v izkušnjah (letih treniranja). Kljub temu smo v prvem polčasu razen prekinitev, iz katerih so bile nasprotnice najnevarnejše, dobro opravili delo v obrambi. V samem zaključku prvega polčasa smo prav po prekinitvi prejeli zadetek. V drugem polčasu smo poizkušali biti nevarnejši, si tudi pripravili nekaj (pol) priložnosti, vendar s tem odprli več priložnosti, ki so jih nasprotnice izkoristile ter nam do konca tekma napolnile mrežo. Kljub vsemu je naša dekleta potrebno pohvaliti za izredno borbeno igro, ter, da se niso postile sprovocirati na trenutke zelo nesramnih nasprotnic.

U17: Škofja Loka Medvode : SIJ ACRONI Jesenice 4 : 1 – tekma 13. kroga MNZG je postregla z obračunom z vrha lestvice kadetske lige. Ekipa SIJ Acroni Jesenice je prišla v goste, kot drugouvrščena ekipa. Pričakovali smo podobno tekmo kot z Lescami v 12. Krogu. Ekipe, kot so Jesenice, Lesce ter Naklo, s katerimi smo v uvodu igrali, se zanašajo predvsem na dolge žoge v konici napada, kjer vteka hitri igralec, mogoče dva, v prostor za zadnjo linijo. Igra temelji predvsem ali samo na preskok igri iz zadnje linije, naprej z dolgimi žogami, kjer “bombardirajo” svoje napadalce. Igra, ki jo želim gojiti sam kot trener, je popolno nasprotje le tega. Meni kot trenerju je pomemben razvoj vsakega igralca posebej. Pomembno mi je, da zna že vratar sodelovati z ekipo, že z zadnjimi igralci v obrambi in, da je vratar v moštvu  12. igralec, ki sodeluje pri gradnji igre.  Ko imamo organizirane vse linije v ekipi, mora imeti vsaka linija svojo odgovornosti, naloge in obveze, v fazi obrambe, kot tudi v fazi napada. In, ko povežemo vse skupaj, morajo vsi igralci sodelovati kot eden. Napačno je razmišljati, da je dovolj, sploh v gorenjski ligi, samo rezultat. Ravno tu, kjer ni nikakršnega pritiska, je potrebno omogočiti razvoj igralcem, kar pa terja ogromno dela s strani trenerjev, klubov, stroke. Dokler ne bodo klubi razmišljali o sistemskem delu od mlajših selekcij, vse do mladincev, se bo dogajalo to, da bodo vse nogometne aktivnosti (treningi, tekme) brez repa in glave. 

Današnja tekma je bila odličen pokazatelj, da se da in zmore igrati tako, kot to delamo v trenažnem procesu. Tak način igre dolgoročno prinese ekipi samozavest, trdnost, odločnost, moč, da se bodo fantje znotraj nje,  v različnih situacijah znali bolje znajti. In s tem primerno reagirati. Sigurno v začetku način igre terja kakšen negativen rezultat več, ker je potrebno v taki igri imeti tudi riziko, ki pa ga bolje obvladuješ z izkušnjami, ki jih z vsako tekmo pridobivaš. Potrebno je vztrajati in biti potrpežljiv.  Preskakovanje korakov, igre, razvoja, pa ima kratko življenjsko dobo. Lahko s tako igro ali načinom dela, mečemo pesek v oči in nabiramo točke, a točke lahko zakrijejo v tem rangu tekmovanja mnogo tega. Zatorej iskrene čestitke fantom, ki vztrajno vpijajo nove informacije, se znova in znova učijo. Učenje pa se nikdar ne konča. Delo, ki ga opravljajo, kaže lep napredek in premagati drugouvrščeno ekipo, tako suvereno, da bi rezultat 4:1  lahko bil, glede na priložnosti, tudi višji, jasno kaže, da nogomet enkrat vzame (Lesce, Naklo), drugič pa ti vse vrne, krat dva.

 

 U19: Železniki : Škofja Loka Medvode 2 : 3 – v prvem polčasu smo cel čas vodili tempo igre, si priigrali nekaj lepih priložnosti, vendar le eno izkoristili. Domačini so uspeli pred odmorom izenačiti. V drugem polčasu so nasprotni igralci izkoristil še eno našo napako in enostavno zadeli ter povedli. Po prejetem zadetku smo s pravim pristopom, ne glede na napake v igri (ki so sestavni del tekme, učenja in razvoja), popolnoma prevzeli iniciativo na igrišču, dvakrat zadeli in ponovno osvojili vse tri točke. Glede na mešano sestavo ekipo(trije kadetski igralci so igrali dve tekmi ta vikend) je treba biti zadovoljen z videnim, čeprav vsi vemo, da zmoremo še mnogo bolje. Čestitke fantom.