U10: Trebnje : Medvode 2:3  – glede na vročino in zaspano ogrevanje sem se bal, da bodo fantje spali tudi na tekmi, pa temu ni bilo tako. Skozi večino tekme smo bili boljši nasprotnik, veliko smo tekli, želja je bila na visokem nivoju. Edino koncentracija pred nasprotnimi vrati je bila premajhna. Na koncu tekme so fantje zasluženo zmagali.

U11: turnir Cordial cup (Radomlje) – v soboto smo se v Radomljah s skupno ekipo Medvode-Škofja Loka udeležili enega najmočnejših turnirjev v Sloveniji (40 ekip). To je bil drugi turnir, kjer so nastopili fantje iz obeh ekip. V skupini, ki se je na koncu izkazala za najtežjo, saj sta dve ekipi končali med najboljšimi 4, smo prve dve tekmi izgubili, nato pa dve zmagali, ter zasedli 3 mesto. Na začetku je bilo opazno, da se fantje med seboj še spoznavajo, kar je bilo opazno tudi na igrišču, manjkalo je več komunikacije, ter tudi pristop ni bil pravi na začetku. V nadaljevanju je bil pristop pravi, temu primerno niso izostali tudi rezultati, če bi bilo tako že na začetku, bi zagotovo bili vsaj 2. v skupini ter se borili za najboljša mesta, tako pa smo se borili za mesta med 17.-24. V nadaljevanju smo obe tekmi dobili ter zasedli 17. mesto. Skozi 6 tekem so fantje na trenutke prikazali všečno kombinatorno igro, bo pa potrebno še kar nekaj spoznavanja, da bo še bolje, zato pa jim ti turnirji pridejo super, saj so to fantje, ki bodo naslednjo leto skupaj tvorili ekipo u12.

U12: Triglav : Loka Medvode 1 : 5 – Igrali smo v Tenetišah proti Triglavu. Prišli smo sicer malce oslabljeni, saj se nam je prvi vratar poškodoval pred nekaj dnevi, a sta ga uspešno nadomestila Luka ter Urh. Poznalo se je dolgo obdobje igranja na umetni travi, tako da je bila ta preizkušnja sploh prva na naravni travi v dobrih 5ih mesecih. V začetku smo se še malce privajali na naravno podlago, ko pa smo ujeli naš ritem, smo začeli prevladovati ter kontrolirati dogajanje na igrišču. Pokazali smo zrelejšo igro, več nogometnega znanja, v vseh nogometnih prvinah. Trdo delo je pokazalo sadove, tekmo smo na koncu dobili z 1:5 v našo korist. Za prikazano gredo fantom vse čestitke, v nadaljevanju pa bo še veliko bolj enakovrednih preizkušenj. Zatorej, veselo na delo.

U13: Domžale A : Medvode Loka  5 : 0 – odličen nasprotnik. Upal sem da jim bomo parirali, kot smo na domači tekmi, pa nam je to žal delno uspevalo samo v 1 polčasu. Do konca tekme smo samo še padali v ritmu in nasprotnik je zasluženo zmagal.

U13: turnir Cordial cup (Radomlje) – po sobotni tekmi sem se bal, da bomo preveč utrujeni in da ne bomo konkurenčni. Pa so fantje pokazali pravo željo, borbenost, in v izredno težki skupini (Bravo, Videoton – madžarski prvaki) zasedli 2. mesto in se uvrstili v osmino finala, kjer smo igrali proti Mariboru in ga izločili. V četrfinalu smo igrali proti ekipi z Dunaja in tekmo smo izgubili po enajstmetrovkah. Fantje si zaslužijo velike čestitke za dober rezultat.

U13: Medvode Loka : Krka 1 : 7 – utrujenost je prišla za nami (3 aktivnosti v 4 dneh) in nismo bili sposobni parirati fizično izredno močnemu nasprotniku. Na trenutke smo odigrali dobro, a večino tekme smo bili v podrejenem položaju in nasprotnik je zasluženo zmagal.

U14: Škofja Loka Medvode : Bled 2 : 6 – tekma proti prvouvrščeni ekipi lige. Pričakovano zelo težka tekma, visok ritem, močan nasprotnik, ki je izkoriščal svoje prednosti. V prvem polčasu smo igrali malo slabše. V drugem polčasu smo bolje kontrolirali igro, a za boljši rezultat to ni bilo dovolj, saj smo v igri naredili preveč individualnih napak.

 

U15:

ŽENSKA NOGOMETNA LIGA PRO-TOM: ŠD Košana : Medvode 2 : 0

U17: Škofja Loka Medvode : Šobec Lesce 0 : 1 – pred nami je bil derbi kroga, kjer smo na domačem igrišču gostili ekipo Lesc. Ekipa, ki nam je v prvi medsebojni tekmi nasula kar pet golov. Tokrat smo se na tekmo zelo dobro pripravili, zavedajoč se njihove kvalitete iz protinapadov. V prvem polčasu smo zaprli vse poti do našega gola, kjer nasprotnik z izjemo enega prostega strela proti vratom, okvira sploh ni zadel. Na drugi strani pa smo imeli sami vsaj tri zrele priložnosti, s katerih bi morali zadeti. 

Pri našem zadetku, ki je bil razveljavljen, je glavno vlogo odigral kar glavni sodnik, ki se je nemalokrat odločal za dvojni kriterij. Če smo to sporno situacijo pozabili, pa je težko spregledati nedosojen prekršek po prodoru našega igralca, ki je imel prosto pot do gola v drugem polčasu. Piščalka je ostala nema, a lepo po vrsti.

Z začetkom drugega polčasa smo si privoščili preveliko nezbranost ob razčiščevanju žoge, pri čemer do tega z boljšim sprejemom in reakcijo sploh ne bi smelo priti. Izpad na bočnem položaju je pomenil tudi predložek nasprotnika, ter zadetek z glavo. Iz prvega udarca na naša vrata. V nadaljevanju smo zopet poizkušali z napadi, plod katerega je drugič na tekmi, izbijanje iz golove črte. Nato je sledila sporna situacija pri nedosojenem prekršku. Žal se nam tokrat ni izšlo po željah. Zaslužili bi si veliko več. Nogomet ti enkrat da, drugič vzame. Upam, da se nam vse povrne že v naslednji tekmi, samo vztrajati moramo pri začetem.

 U19: Žiri : Škofja Loka Medvode 1 : 2 – po zelo zaspanem začetku, ko smo v prvi minuti tekme tudi prejeli zadetek, smo počasi začeli prevzemati pobudo in do konca polčasa uspeli izenačiti. V drugem polčasu smo še malo bolj pritisnili na nasprotna vrata, povedli ter do konca tekme zadržali minimalno vodstvo. Ne glede na položaj na lestvici, se je domačin pokazal kot zelo resen nasprotnik. Nam je bila ta tekma dober pokazatelj, da je treba vsako tekmo igrati “na polno” od prve do zadnje minute.

U19: Škofja Loka Medvode : Zarica Kranj 3 : 0 – takoj od prve minute smo prevzeli pobudo in uspeli zelo zgodaj tudi zadeti za vodstvo. Gol pa tokrat ni tako pozitivno vplival na samo igro in odnos igralcev, kot bi moral, saj smo po doseženem zadetku v fazi gradnje igre povzročili malo morje napak. Prav tako nismo bili dovolj skoncentrirani pri zaključku akcij. Posledično smo na polčas odšli le z minimalnim vodstvom. V drugem polčasu smo uspeli zadeti še dvakrat,  tako da so vse tri točke ostale doma, čestitke fantom. Treba je omeniti, da je bila ta tekma za nas rezultatsko zelo pomembna, saj so se točke štele za skupno (kadetsko / mladinsko) lestvico, kjer se z ekipama iz Lesc in Jesenic borimo za naslov prvaka. Do konca prvenstva bomo odigrali še kar nekaj pomembnih tekem, ki bodo za nas zelo pomembne za dosego zastavljenega cilja.

 

 

.