U10: Laby’s Mengo – Medvode 1:3  – tekmo smo dobro začeli in prevladovali od samega začetka. Nasprotnik je sicer povedel po enem redkih prihodov na našo polovico in po sumljivo dosojenem kazenskem strelu. Fantje so odigrali kombinatorno in si priigrali res veliko število priložnosti, ter kaj nekajkrat zatresli tudi okvir vrat. Da ni bila zmaga še veliko višja, je botrovala predvsem naša nespretnost pred nasprotnikovim golom.  

U11: Medvode – Rudar Trbovlje 3:2 – tekmo smo začeli zelo ležerno in našo pasivno igro v obrambi so gostje izkoristili in povedli. To je naše fante prebudilo in nadaljevali so bolje, ter počasi stopnjevali tempo. Na težkem igrišču sta imeli obe ekipi kar nekaj težav, sami pa smo si kar nekajkrat še bolj otežili delo z nepotrebnim dvigovanjem žoge.  Do konca tekme, ki je bila sicer zelo čvrsta in na trenutke tudi groba, nam je uspel preobrat in zmaga je ostala doma. 

U12: Škofja Loka Medvode – Sava Kranj 3:1 – V sredo smo v Stražišču z ekipo NK Sava Kranj odigrali zadnji 10. krog v tekmovanju mlajših dečkov U12 v tem delu sezone. Tekmo smo končali z rezultatom 3:1 v našo korist in tako zabeležili 8. zmago ( 100% izkupiček, dvakrat smo bili prosti) v svoji kategoriji. Fantje so prikazali pravi pristop, voljo, znanje in energijo, da so kljub trdemu nasprotniku tekmo uspešno pripeljali do konca. Razlika bi lahko bila tudi višja, do izraza je prišla naša individualna kvaliteta ter igra principov, ki jih treniramo že od samega začetka. Res je, da nam ustreza napadalni nogomet, zato tudi pride kdaj do težave, ko se nasprotnik postavi v obrambi in zgosti prostor pred golom ter igra na protinapade. 

Pod črto lahko ocenim prvi del sezone kot zelo uspešen, ne samo rezultatsko, kjer smo zabili 53 golov, prejeli pa 8, pač pa tudi razvojno, saj smo se šele pred dobrima dvema mesecema združili s fanti iz Medvod ( odličen vratar je prišel iz Železnikov) ter v tem kratkem času uspeli fante povezati v neko celoto. Igra, ki jo igrajo, ima rep in glavo, naloge so jasno določene, vsak na igrišču ve, kaj mora delati. In ko k vsemu skupaj dodamo še kvaliteto, ki jo ti fantje premorejo, je rezultat na dlani.  Že res, da se kaže ta generacija kot ena boljših, zahvaljujoč določenim nadarjenim nogometašem, vendar brez trdega dela je talent kaj hitro lahko premalo. Prepričan sem, da kakšen tak fant tudi po drugih klubih, le prepoznati ga je potrebno in z njim pravilno delati. Zatorej za konec: vse čestitke našim fantom, prihajajo nove preizkušnje, že zelo kmalu v začetku novembra se vidimo na Zmajevem gnezdu, v ligaškem tekmovanju, z uglednimi nasprotniki. 

.U13: Medvode Loka – Ihan Domžale 4:1 – Tekmo smo odigrali zelo dobro. Od samega začetka smo bili agresivni in nasprotniku nismo dovolili, da razvije svojo igro. Škoda le, da tekme nismo rešili že v 1. polčasu, priložnosti je bilo dovolj, namreč rezultat je bil 1:1. Med polčasoma smo se zmenili, da bomo igrali še hitreje in agresivneje in tudi rezultat je prišel in zasluženo smo zmagali. Fantom čestitke za zmago.

U14: Škofja Loka Medvode – Triglav Podgorje 0:2 – Fante sem pred tekmo opozarjal, kako bo nasprotnik igral, a žal se niso dovolj motivirali (napalili) za tekmo. Nasprotnik je bil agresivnejši od nas, zmago si je bolj želel in tako je tudi igra potekala. Med polčasoma smo se zmenili za korekcije v igri, žal pa nam ni uspelo in nasprotnik je zasluženo zmagal. Na naslednji tekmi moramo popraviti pristop do igre in bo bolje.

U15: Škofja Loka Medvode – Triglav Domplan 2:0 – Naša selekcija U15 počasi končuje prvi del tekmovanja v 1. Gorenjski ligi starejših dečkov. Na 10 tekmah je ekipa osvojila 18 točk, zabeležila 5 zmag, 3 neodločene rezultate in 2 poraza. Na zadnjih 3-4 tekmah je bilo videti, da je ekipa odigrala z rezervo; igra ni stekla, primanjkovalo je malo več želje po sami igri, koncentracija nekaterih igralcev v določenih trenutkih na tekmah ni bila prava, individualne napake v obrambi itd. Predvsem imamo težave pri zaključkih na gol, kar v prihodnje nujno morajo odpraviti, če želimo ostati v samem vrhu lestvice in se boriti za prva mesta. Na zadnjih 5-6 tekmah sta zaradi poškodb bila odsotna napadalca Jakob K. in Martin P, kar se je seveda tudi poznalo na sami igri.

ŽENSKA NOGOMETNA LIGA PRO-TOM: Medvode – Vir 1:0  – Naslednja tekma naših deklet je potekala v lepem sončnem vremenu na dobrem igršiču. Tekmo smo začeli odločno in predvsem odlično stali v obrambi, saj si nasprotnice skoraj niso pripravile priložnosti. Potrebno je pohvalit tudi nasprotnice, ki so nam z izredno čvrsto igro tudi v večini primerov onemogočile pripravo lahkih priložnosti. Eden redkih pobegov njihovi obrambi je uspel v zaključku prvega polčasa in le tega je Mirjam Kastelec izkoristila. V drugem polčasu smo si pripravili še dve lepi priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene, tako da je ostalo pri rezultatu 1:0. 

U17: Visoko Preddvor – Škofja Loka Medvode 0:0 – tekmo smo končali z nepriljubljenim izidom 0:0, torej neporaženi. Kljub temu, da smo ciljali na zmago in s takim pristopom tudi krenili v tekmo, visoko na nasprotnika, nam ni uspelo, predvsem v prvem polčasu realizirati nekaterih res zrelih priložnosti. Nasprotniku nismo dovolili priti v neke izrazite priložnosti za zadetek. Velikokrat sem že poudaril, da naša igra terja od vsakega posameznika relativne fizične napore. Na te napore se je treba sistematično pripravljati. Vsi fantje v dobrih 2 mesecih ne morejo biti še optimalni, saj gre za velik preskok v treniranju, a za ves njihov trud jih lahko samo pohvalim. In v kolikor ekipa v prvem polčasu ne uspe zadeti iz priložnosti, ki se ti ponudijo, je to potrebno storiti v nadaljevanju. V ta namen sem tudi naredil dve menjavi in rošadi. Kot trener stojim za slehernim igralcem, ki jih imam na voljo na treningih. In jaz sem z njimi na tej poti, da jim pomagam. Vsi se trudijo tekom tedna, vsi bi radi igrali tekmo, vsi čakajo priložnost. Vsi dobijo priložnost tudi na tekmah, da lahko dokažejo svojo veljavo. Tak je moj način, ker menim, da je to pošteno na tej ravni tekmovanja. Tokrat recimo mogoče učinek menjav ni bil takšen, kot bi si želel, a v prejšnjih tekmah so bili lahko ravno ti igralci na tekmi bolj učinkoviti. Govorim o oscilacijah, ki se dogajajo pri fantih v tej starosti. Konstante, ki bi si jo želeli v formi, ni. Vedno po nekem ciklu dobre forme sledi tudi padec – nekje po 4 tekmah, to je dokazano. In mi smo zelo popravili igro v obrambi. Samo v lanskem delu je ekipa kadetov prejela v tretjini tekem 5 ali več golov. Potrebno je biti realen v svojih pogledih. Razlike med fanti so, tako po sposobnostih, kot tudi po karakternih lastnostih. A pod črto, niso tako velike, da bi prihajalo do bistvenih odstopanj v kvaliteti posameznikov. Moja želja je predvsem osamosvojiti te fante, da bi sami začeli prevzemati odgovornost za svoja dejanja, da bi se začeli zavedati, da so sami tisti, ki odločajo o svojih usodah, da so sami kovači svoje sreče. Starši so lahko in morajo biti njihov support, nikakor pa ne bodo morali biti oni tisti, ki bodo namesto njih igrali tekme na igrišču in v življenju. Tam bodo morali splavati sami, se sami spopadati s čermi in problemi. Priložnosti za uveljavitev bodo imeli vsaj pri meni veliko. Nisem in ne bom njihov sovražnik. Kvečjemu zaveznik.

U19: Škofja Loka Medvode – Zarica Kranj – 8:1

.