LIGAŠKE TEKME

U13 Medvode – Bravo 4:4 – odigrali smo dobro in odprto tekmo, gledalci so videli veliko število priložnosti na obeh straneh. Škoda, da nismo znali zadržati prednosti 2 zadetkov. V drugem polčasu je nasprotnik izkoristil padec zbranosti naših fantov in 2x zadel. 

Med tednom igramo še zadnjo prvenstveno tekmo v letošnji sezoni (sreda, 7.junij, ob 18.00 v Medvodah proti Interblocku, 1:1).

U17: Visoko Preddvor – Medvode Škofja Loka 0:0 – ne glede na rezultat sta si obe ekipi priigrali kar nekaj lepih priložnosti, vendar so bili fantje tokrat strelsko nerazpoloženi. Zopet smo odigrali tekmo preveč nezainteresirani, v vseh fazah igre smo storili preveč napak, da bi lahko kontinuirano vršili pritisk na domačine. Tako se je domačin skozi tekmo otresel pritiska in v drugem delu drugega polčasa smo bili že skoraj povsem nenevarni. Ne glede na nasprotnika, pričakujem da bodo fantje vsako tekmo dali svoj maksimum, kajti le tako lahko napredujejo na dolgi rok.

U17: Medvode Škofja Loka – Zarica Kranj 3:1 – prvi polčas smo odigrali kar zadržano in brez izrazite želje po igri/nadigravanju. Tako smo drugi polčas začeli z golom zaostanka. Drugi del tekme smo mnogo bolje izgledali na igrišču. Priigrali smo si kar nekaj priložnosti, ter 3 tudi izkoristili. Ob tem je treba omeniti, da je imel domači vratar kar nekaj izvrstnih obramb, ki so verjetno odločile tekmo. Verjetno bi ob malo slabših posredovanjih tekma odšla v popolnoma drugo smer. Fantje so z zmago na pozitiven način zaključili z letošnjim prvenstvom. Vendar vseeno ostaja grenak priokus, ker vemo, da bi lahko v vseh pogledih mnogo bolje oddelali letošnjo sezono. Upamo, da se bomo iz te lekcije mnogo naučili.

U19: Lesce – Medvode Škofja Loka 3:2 (2:2) – revijalna tekma iz rezultatskega vidika, ki smo jo izvrstno začeli. Hitro smo si priigrali nekaj lepih priložnosti, ter povedli z dvema goloma prednosti. Namesto, da bi nas dobra igra in pravilen pristop ponesla naprej, se je zgodilo ravno nasprotno, kot da je tekme konec v 25. minuti. Po nekaj nedopustnih napakah v fazi obrambe in čudno dosojeni najstrožji kazni, smo do konca polčasa prejeli dva zadetka. V drugem polčasu nismo uspeli dvigniti ritma(da bi zaigrali na podoben način, kot prve pol ure), prejeli smo še en zadetek in žal izgubili tekmo.

U19: Sava Kranj – Medvode Škofja Loka 11:1 (4:0) – preden smo prejeli vse štiri zadetke v prvem polčasu, smo imeli eno izvrstno in še nekaj lepih priložnosti, vendar nismo uspeli zadeti (mogoče bi se tekma končala drugače). Na krilih zadetkov je nasprotnik rastel, mi pa ravno obratno. Tudi v drugem polčasu smo si priigrali še nekaj zelo lepih priložnosti, izkoristili pa le eno od njih. Domačini so zasluženo osvojili vse tri točke. Ne glede na to, da je bilo kar nekaj manjkajočih igralcev, verjamem da rezultat ni realna slika kvalitete naših fantov.

U19: Zarica Kranj – Medvode Škofja Loka 2:4 – zadnjo tekmo smo odigrali v sestavi, ki bo prihodnjo sezono tvorila mladinsko ekipo (čeprav niso bili prisotni vsi igralci). V prvem polčasu je bilo videnih ogromno priložnosti na obeh straneh. Težave nam je delala gradnja igre. Na zelo enostaven način smo izgubljali žoge, posledično so nasprotniki zaradi nas samih, prihajali v priložnosti. V drugem polčasu smo odigrali dosti bolje v vseh fazah igre. Čeprav je domačin povedel, smo nadaljevali z našo igro. Do konca tekme smo zadeli 3x, ter povsem zasluženo zmagali. 

Žal letos nismo uspeli izpolniti cilja, uvrstitev v 2.SML/SKL Zahod. Prihodnjo sezono verjamemo, da nam bo uspelo. Treba si je dobro odpočiti glave/noge, ter od prvega dne priprav začeti s pravilnim pristopom. Kvalitete nam sigurno ne bo primanjkovalo, tako da bo sigurno vse odvisno od nas samih.

 

TURNIR JAN OBLAK, drugi vikend 3.-4. Junij 2017

U9: V soboto smo se tudi z ekipo U9 udeležili turnirja Jana Oblaka. Že pred samimi tekmami smo vedeli, da nas že v skupini čakajo težke tekme. Najprej smo se pomerili proti hrvaški ekipi NŠ 1. Gol iz Reke in v napeti in izenačeni tekmi izgubili po odličnem izvedenem prostem strelu nasprotnega igralca z 1:0. Drugo tekmo nam je ekipa Olimpije odčitala pravo lekcijo, saj nam ni nikakor steklo. Zadnjo tekmo smo morali pokazati, da znamo in zmoremo. Prikazali smo dobro in odločno igro in uspeli slaviti proti ekipi iz Šenčurja. V 1/16 finala smo se pomerili proti ekipi Velesovega in po odlični predstavi fantov slavili s 3:2. V 1/8 finala nas je že čakala ekipa Tržiča, ki je do naše tekme prikazala super predstave. Fantje so se tudi tokrat izkazali, a se proti koncu znašli v zaostanku. Nato pa smo v samem zaključku tekme, po čudovitem prodoru enega izmed naših igralcev izenačili in sledili so streli z bele točke. Tokrat žal nismo imeli sreče in smo s tem zaključili tekmovanje. Fantje so skozi turnir rasli in v zadnjih treh tekmah prikazali veliko svojega znanja in borbenosti oz. želje in poguma. Tudi tokrat nas je obiskal Jan Oblak s katerim so se lahko vse ekipe slikale, s čimer nam je vsem slovenski reprezentant polepšal dan. Hvala staršem za športno navijanje in spodbude!

U10: Prvo tekma proti odličnim Hrvatom smo zasluženo izgubili. Sledila je tekma proti NK Olimpija, kjer smo skozi celotno tekmo prevladovali, vendar nikakor nismo uspeli zadeti. Nasprotnik pa je svojo edino priložnost izkoristil in zmagal z 1:0. V skupini je sledila še tekma proti NK Šencur ki smo jo zasluženo zmagali. V šestnajstini in osmini finala smo se pomerili proti ekipama NK Črni Graben in NK Lesce, ki smo ju zasluženo dobili. V četrtfinalu pa smo se pomerili proti NK Bilje. Tekmo smo odprli zelo dobro, nasprotnika smo potisnili na njihovo polovico, ter si prigrali kar nekaj priložnosti, ki pa jih zopet nismo izkoristili. Nasprotnik pa je ob svojem prvem prehodu na našo polovico takoj zadel. V naslednjih parih minutah je nasprotnik še dvakrat prišel na našo polovico ter tudi obakrat zadel, kar nas je strlo in nato več nismo imeli pravega odgovora. 

 

U11: V prvi tekmi še nismo bili pravi, premalo smo poizkušali s streli, tako da je rezultat ostal 0:0. Nato sta sledili še dve tekmi v skupini, kateri smo odigrali zelo dobro ter obe zmagali. Osvojili smo prvo mesto ter imeli nato večurno pavzo pred naslednjo tekmo. V osmini finala smo se pomerili proti Tržičanom, ki so nam predvsem s čvrsto in agresivno igro onemogočali boljšo igro v napadu. Po naši napaki so izkoristili svojo edino pravo priložnost, ter nas izločili iz tekmovanja.

 

U13: V kvalifikacijah smo se pomerili s klubi NK Zarica, NK Trešnjevka 2 in Škofja Loka zeleni. Brez prejetega zadetka (2 zmagi in 1 neodločen rezultat) smo osvojili prvo mesto v skupini in se uvrstili neposredno v osmino finala, kjer nas je pričakal nasprotnik NK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim izidom 0:0, zato so o uvrstitvi naprej odločali penali, kjer pa žal nismo imeli sreče in končali tekmovanje.